Hoe presenteer jij jouw huis tijdens verkoop in de feestmaand?

Styling Consult schrijft een woonblog over professionele vastgoedpresentatie- en fotografie en geeft woon- en interieur inspiratie met de nieuwste trends, tips voor huis en tuin.

Regelmatig krijg ik vragen van verkopers tijdens de feestmaand december: “Is het handig om een kerstboom in de huis te halen tijdens de verkoop mijn huis?” Kerstversieringen in huis kan/mag dat tijdens de verkoop?”
Ik heb 5 tips op een rijtje gezet, voor wanneer jouw woning in de verkoop staat of binnenkort komt tijdens de feestdagen.

TIP 1:
Plan de woningfotografie/video voordat de kerstversieringen worden aangebracht.
Een foto/video presentatie met kerstversieringen is ‘not done’.
Na 5 december heb jij vast zin om jouw huis weer in het kerstsferen te brengen.
Heel gezellig maar niet geschikt voor de verkoop van jouw huis. Bedenk dat iedereen na de kerst weer RUST wil in huis. RUST uitstralen is precies wat jouw huis nodig heeft tijdens de verkoop van jouw huis. Bedenk dat op Funda/makelaarsites meteen zichtbaar wordt, hoe lang jouw huis in de verkoop staat en dat is niet gunstig voor de verkoop.

TIP 2:
Houdt het klein en rustig; decoreer met mate.
Sfeervolle kerstaccenten kun jij aanbrengen om toch net dat kerstsfeertje in huis te halen; bijvoorbeeld door gebruik van kaarsen welke zorgt voor sfeer en licht.
Let op: Less is more. Overdaad schaadt.
Knipperende lampjes of verschillende kleuren kerstversiering maken het druk en onrustig in jouw woning. De kerstversieringen moeten geen aandacht trekken; dit leidt af. Pas jouw kerstversieringen wat betreft kleur en stijl aan op de rest van jouw interieur; zorg voor harmonie en balans in jouw woning.

TIP 3:
Klein kerstboompje
Een kerstboom neemt ruimte in van het vloeroppervlak en hierdoor zal jouw woonkamer er optisch kleiner uit zien. RUIMTE dat is wat jij moet laten zien van jouw huis, want dat is wat jij verkoopt en de koper koopt! Wil jij toch graag een boom in huis? (na de foto’s). Kies dan voor een klein boompje of plaats een mooi modern bloemstuk op tafel, Dit kun jij zelf maken, hoe leuk? Pak een mooie schaal, hout plank of een grote glazen vaas en schik hierin een mooie amaryllisbol, beetje mos, wat grote takken uit het bos erbij, eventueel een kerstbal of kleine kerstdecoratie en klaar. Wees trots op jezelf!
Hierdoor ziet jouw huis er gezellig en ruimtelijk uit voor de bezichtigingen.

TIP 4:
Kerst buiten in de tuin of veranda
Hier geldt ook houdt het rustig en versier met mate. Maak er geen kermisverlichting van. Heb jij een mooie veranda; maak daar gebruik van en voedt het buitenleven om deze sfeervol aan te kleden d.m.v. plaids, kussens, windlichten, of een klein kerstboompje op tafel.

TIP 5:
Styling Consult
inschakelen
Heb jij nog meer vragen of informatie nodig: Styling Consult helpt jouw graag en komt graag langs voor een woninganalyse. Patricia Leusink van Styling Consult analyseert alle ruimtes en geeft meteen persoonlijk advies hoe jij het beste uit jouw woning haalt en kunt presenteren voor de verkoop. Jij krijgt tips over kleurgebruik, indeling,
re-styling van alle ruimtes en buiten (de tuin) hoort daar ook bij. Jij ontvangt daarbij ook een handige checklist met tips voor fotografie en bezichtigingen.

Succes!

Stijlvolle groet,

Patricia Leusink – Styling Consult
www.stylingconsult.nlĀ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *